Citylehti testasi Makumatkan

23.3.2021 Laura Matilainen @city.fi

Makumatka siivittää aterian mittaiselle pakomatkalle arjesta – City testasi vaihtelua ja helppoutta arkeen tarjoavan palvelun

Vaikka matkustamaan ei pääse, Makumatka vie sinut hetkessä maailmalla kotiin kuljetettavien aterioiden avulla. Sinun tehtäväksesi jää vain nauttiminen.

Kun matkailu keskeytyi ja ravintolat joutuivat laittamaan ovensa kiinni, tarve laadukkaalle, kotiin kuljetettavalle ruoalle kasvoi. Tästä vuoden takaisesta hetkestä sai alkunsa Makumatka, joka on toimittanut suomalaiskoteihin jo yli 70 000 ateriaa.

Valmiille tai omitoimiselle makumatkalle

Maaliskuun lopussa 2020 pandemian pysäyttäessä lähes koko maailman joukko eri alojen ammattilaisia päätti lyödä hynttyyt yhteen ja perustaa palvelun, jota ihmiset juuri sinä hetkenä kaipasivat.

Vastauksena kotiin toimitettavan ruoan kysyntään syntyi Makumatka-palvelu, joka on vakiinnuttanut nopeasti paikkansa suomalaisten arjessa. Sen lisäksi, että palvelu tarjoaa korkealaatuista ja käsintehtyä ruokaa, se tarjoaa aterian mittaisen pakomatkan arjesta.

“Kuten nimikin kertoo, kyseessä on Makumatka, eli kunkin päivän ateriat on valittu eri maiden, kaupunkien tai matkakohteden mukaan”, Makumatkan konseptin taustalla oleva Mikko Pölkki kertoo Citylle.

Tarjolla on paikallisia klassikoita, kuten paellaa, osso buccoa, tagineita, butter chickeniä, pad thaita… Kaikkiaan lähes 200 eri reseptiä ja ateriaa.

Makumatkan ateriat toimitetaan kylminä, lämmitystä vaille valmiina.

Makumatkan menut vaihtuvat päivittäin ja tarjolla on kolmen valmiin Makumatka-ateriapaketin lisäksi à la carte -annoksia, joiden avulla jokainen voi koota omatoimisen Makumatkan maailmalle.

Huippukokki ruokien taustalla

Makumatkan taustalla on todellista huippuosaamista, sillä ruokien ja konseptin takana olevalla Mikko Pölkillä on runsaasti kokemusta korkeatasoisista ravintoloista useista Euroopan maista. Viime vuodet Vuoden Restonomiksikin valittu huippukokki vaikuttanut Dubaissa Dubai World Trade Center -ravintoloiden Development Cheffinä.

Korkealaatuisiin raaka-aineisiin, kotimaisuuteen ja luomuun panostavalle ruokapalvelulle on selvästi ollut kysyntää.

“Makumatkan ensimmäiset ateriat toimitettiin maaliskuun lopusssa 2020 eli vuosi tulee täyteen. Vuoden aikana olemme toimittaneet lähes 70 000 ateriaa ja saamamme palautteen keskiarvo on 4,7 / 5″, Pölkki kertoo

Lisäksi viime joulukuussa yritys toimitti 4000 etä-pikkujouluateriaa useille yrityksille.

Makumatkan etuna moniin muihin samankaltaisiin palveluihin on se, että ruokatilauksissa kotiinkuljetus sisältyy hintaan. Makumatka käyttää ruokien toimituksessa pääkaupunkiseudun taksiyrittäjiä – näin tuetaan samalla pienyrittäjien toimintaa. Tässä yhtälössä kaikki voittavat.

Tuoreus, vaihtelevuus ja nopeus valttikortteja

Miksi jokaisen kannattaisi kokeilla Makumatkan aterioita edes kerran?

Pölkin mukaan tähän on olemassa montakin syytä. Ensinnäkin Makumatkan ateriat tuovat kaivattua vaihtelua arkeen ja tarjoavat makumatkan maailmalle. Päivittäin vaihtuvan menun ansiosta ruokiin ei kyllästy, vaikka niitä tilaisi kotiin joka viikko.

Toiseksi Makumatkan ateriat ovat käsintehtyjä ja tuoreita, eivätkä ne sisällä lainkaan säilöntäaineita.

Perheen aterioita ei myöskään tarvitse suunnitella viikkoja etukäteen, sillä Makumatkan toimituksissa on erittäin lyhyt toimitusaika; tilauksen voi tehdä aina edellispäivään klo 24 saakka.

City testasi Makumatkan ateriat – tätä mieltä olimme

City pääsi testaamaan Makumatkan ruokia. Testiin pääsi kolme annosta: mereneläviä ja minimaissia punaisessa kookoscurryssa, metsäsienirisotto sekä vasikkatagine yrttiriisin kera. Annoskoot olivat runsaita ja yhdestä ateriasta riittää hyvin kahdelle pieniruokaiselle tai yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Nälkä ei siis jäänyt, mikä on teitysti enemmän kuin hyvä asia.

Metsäsienirisotossa sienet ja parmesaani todella maistuivat, ja vaikka risotosta onkin vaikea saada mikrossa lämmitettynä koostumuksen puolesta ravintolatason elämystä, lopputulos oli maukas. Kookoscurry ja tagine ovat ruokia, joita ei tulisi arjessa muuten kokkailtua, joten ne toivat luvattua vaihtelua tavalliseen arkiruokailuun. Eli maukkaita ja hyvin tehtyjä valmisruokia, joiden ansiosta pääset nauttimaan eksoottisia makuelämyksiä arjen keskellä.

Makumatkan ruoat ovat hyvä vaihtoehto niihin hetkiin, kun haluat helpottaa arkeasi laadukkailla ja arkisesta makaronilaatikosta poikkeavilla ruoilla, joiden eteen sinun ei tarvitse kuin tehdä muutama klikkaus verkkokaupassa. Tilatessa kannattaa ottaa huomioon, että Makumatkan ruoissa ei käytetä säilöntäaineita, jonka vuoksi ne tulee syödä muutaman päivän sisällä toimituksesta. Aterioita ei siis kannata tilata jääkaappiin varmuuden vuoksi.

Maistuvasta ruoasta, joka vielä toimitetaan veloituksetta kotiovellesi, ei voi jäädä kuin hyvä mieli. Makumatkalle siivittävien aterioiden vaarana on tietysti järjetön matkakuume, johon toivottavasti saadan pian helpotusta.

Mitä huomenna syötäisiin? Tilaa nyt Makumatkan uutiskirje. Tiedät ensimmäisinä uusista menuistamme ja tarjouksistamme: