Karamellipossu


Ainekset

  • 500 gr porsaan sisäfilettä
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 1,0 dl sokeria / ruskea sokeria
  • 2 punaista chilipalkoa, siemenet poistettuna ja silputtuna
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl thai-kalakastiketta
  • 2 rkl limemehua
  • 1 tähtianis
  • kourallinen silputtua basilikaa, korianteria, minttua
  • 2 vihersipulin palkoa silputtuna

Valmistusohje

  1. Laita pannu liedelle keskilämmölle ja sekoita pannussa chilit, inkivääri, soija- ja kalakastike, sokeri ja limemehu. Keitä noin 4-5 minuuttia kunnes kastike alkaa saostua hiukan.
  2. Halkaise porsaan sisäfile puoliksi pituussuunnassa ja laita pannuun. Kypsennä fileitä noin 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tämän jälkeen ota fileet pois pannusta ja anna kastikkeen jäähtyä hieman.
  3. Viipaloi porsaan file noin sormenpaksuisiksi paloiksi ja laita takaisin pannuun vihersipulin kanssa ja keitä keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia.
  4. Tarjoa pitkäjyväisen riisin (basmati) kanssa ja koristele silputuilla yrteillä.