
Ainekset
- 2 munakoisoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 isohko sipuli, hienoksi silputtuna
- 4 valkosipulinkynttä
- 400 gr tomaattia, silputtuna pieneksi hakkelukseksi
- 1 rkl tomaattipure
- 6 tomaattia, siivutettu n 1-1,5 cm paksuisiksi
- 1 prk, 400 gr kikherneitä vedessä
- suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
Tahinidressing
- 125 gr kreikkalaista jugurttia
- 40 gr tahinia
- 1 rkl Za’taar tai oregano
Valmistusohje
Pilko toinen munakoiso peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi, laita lautaselle ja ripottele suolaa päälle. Odota 15 minuuttia ja kuivaa talouspaperilla. Viipaloi toinen munakoiso noin 1cm pakuisiksi kiekoiksi. ripottele siivuille suolaa ja itketä siivuja n. 15 minuuttia ja kuivaa talouspaperilla.
Lämmitä 1 rkl oliiviöljyä pannulla ja kuullota sipuli keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se alkaa pehmetä ja karamellisoitua. Lisää toinen ruokalusikallinen öljyä ja laita pannuun kuutioidut munakoisot. Paista keskilämmöllä, välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja saaneet kullankeltaisen värin.
Sekoita joukkoon murskattu valkosipuli ja paista pari minuuttia. LIsää joukkoon kuutioidut tomaatit ja tomaattipuree ja kiehauta seos. Peitä kannella ja laske lämpö miedoksi ja keitä noin 15 minuuttia.
Laita uunin grillivastus 210c, laita siivutettu munakoiso leivinpannulle paperin päälle. Voitele osiivut öljyllä molemmin puolin. Paista grillissä kunnes ovat kullanruskeita molemmin puolin.
Ota uunivuoka, johon ladot kerroksittain: munakoiso-tomaattiseosta, siivutettua tomaattia, kikherneitä ja munakoisosiivut. Riippuen vuoan koosta saat yhden tai kaksi kerrosta. Päällimmäisenä munakoisosiivut. Laita pinnalle hiukan oliiviöljyä. Paista uunissa 200c noin 20 minuuttia, kunnes moussaka ‘kiehuu’ ja on päältä kullanvärinen.
Valmista odottaessa dressing sekoittamalla keskenään kreikkalainen (turkkilainen) jugurtti, tahini ja za’atar (oregano). Ripottele hienonnettu lehtipersiljaa mussakan päälle ja tarjoa dressingin kanssa.
Kasvismoussakan löydöät myös perjantain 18.9. Makumatkasta >>>