Resepti: Kreikkalainen Gyros

Gyros

Ainekset

  • 800 gr kanan koipilihaa ilman luuta
  • 1 iso sipuli kuorittuna ja leikattuna noin 3 cm paksuiseksi
  • puinen varrastikku

Marinadi

  • 2 prk kreikkalaista jugurttia 400 gr
  • 0,5 dl sitruunanmehua
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl merisuolaa
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl korianteria jauhettuna
  • 1 rkl paprikaa
  • 1 rkl jauhettua kuminaa
  • 0,5 tl cayenne pippuria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl mustaapippuria myllystä

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. Laita koipilihat kelmun väliin ja hakkaa lihanuijalla noin 1 cm paksuisiksi. Laita koipilihat marinadiin ja sekoita hyvin. Laita päälle kelmu ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi, mutta jopa yön yli.

Lämmitä uuni 200c. Laita uunivuokaan tai uunipellille paksu sipulikiekko. Laita sen keskelle puinen grillitikku pystyyn. Ota nuijitun koipipihvit yksi kerrallaan laita vartaaseen päällekkäin. Näin sinulla muodostuu torni, jonka laitat uuniin noin 1,5 tuntia, kunnes sisälämpötila kananlihoissa on 75c.

Anna jäähtyä 10 min ja leikkaa tornista ylhäältä alas suikaleita. Täytä pita leipä punaisella sipulirenkailla, tomaattisiivuilla, tsatsikilla sekä korianterin lehdillä.

Gyroksen löydät myös tiistain 15.9. Makumatkasta >>>

One thought on “Resepti: Kreikkalainen Gyros

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *