Resepti: Tagine Samak

Ainekset

  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 punainen sipuli, hienoksi silputtuna
  • 2 porkkanaa, kuorittu ja pieninä kuutioina
  • 2 sellerin vartta
  • 1 säilötty sitruuna, käytetään kuori, pieneksi silputtuna
  • 400 gr säilöttyjä tomaatteja
  • 0,3 dl kalalientä / vettä
  • 1 kg valkoista kalaa (siika, kuha, monkfish, turska)
  • kourallinen tuoretta minttua silputtuna
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • lisukkeena couscous / vaalea leipä / keitetty peruna

Chermoula

  • 2-3 valkosipulinkynttä, silputtuna
  • 1 punainen chili, siemenet poistettu ja silputtuna
  • 1 tl merisuolaa
  • puntti tuoretta korianteria
  • 1/2 tl sahramia
  • 1-2 tl jauhettua kuminaa
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje (4-6 henkeä)

Tee ensin Chermoula. Käytä morttelia ja murskaa valkosipuli, chili ja suola tehdäksesi siitä pureeta. Lisää korianterin lehdet ja murskaa ne sekaan. Lisää joukkoon sahrami ja kumina sekä lopuksi oliiviöljy ja sitruunanmehu. Voit käyttää myös tehosekoitinta tai mikseriä.

Säästä 2 rkl Chermoulaa ja lisää kalat lopun Chermoulan joukkoon siten, että ne peittyvät kokonaan. Anna marinoitua 1-2 tuntia jääkaapissa.

Lämmitä öljy tagineastiassa tai isossa kasarissa. Lisää joukkoon sipuli, porkkana ja selleri. Kuullota 2-3 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät hieman. Lisää joukkoon puolet säilötystä sitruunan kuoresta, varatut 2 rkl Chermoulaa ja säilötyt tomaatit. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon kalaliemi. Kiehauta ja laske keskilämmölle. Peitä kannella ja anna hautua 10-15 minuuttia.

Lisää kala Chermoula marinadin kanssa tagineen, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia kalasta riippuen, kunnes kala on kypsää. Älä sekoita, jottei kala hajoa pieniksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripottele pinnalle loput silputusta sitruunasta ja mintusta. Tarjoa couscousin tai vaalean leivän kanssa.

Tagine Samak löytyy myös maanantain 14.9. Makumatkan aterioista. Tilaa nyt tästä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *