Tarjoiluohjeet Äitienpäivämenu

Alkuruoka

Kevainen panzanella salaatti – rapeita krutonkeja, kirsikkatomaatteja, revittya mozzarella juustoa, oliiveja, tuoretta basilikaa ja puna-sipuli vinegrettea (G, M, L, Su)

Tarjoile salaatti kylmänä.

Pääruoka

Steak Provencale – Grillattu härän Entrecôte pihvi, paistettuja herkkusieniä, neulapapuja, puolikuivattuja tomaatteja ja punaviinikastiketta. (pihvi toimitetaan pinnalta paistettuna, mutta sisältä raakana. Viimeistellään haluttuun kypsyyteen uunissa tai paistinpannulla) (M, KM, Su)

Ota pihvi 30-60 minuuttia ennen lämmitystä huoneenlämpöön. Kypsennysaika riipuu uunista, mutta 170 asteessa on medium-kypsyyden saavutat noin 7-10 minuutissa ja kypsäksi pihvi tulee noin 10-12 minuutissa. Kuivumisen estämiseksi pihvi on voideltu voilla, mutta voit halutessasi laittaa pinnalle pienen nokareen voita.

Lämmitä lisuke mikrossa tai paistinpannulla. Lämmitä kastike pienessä kattilassa tai mikrossa.

**

Paella Valenciana – Espanjainen riisi-äyriäispata, aiolia ja tomaatti-sipulisalaattia (K, Ä, Si, KM, S, Su)

Lämmitysohje

Parhaiten annoksen lämmität mikrossa keskiteholla suoraan toimitusastiassa. Halutessasi voit lämmittää annoksen myös paistinpannussa keskilämmöllä. Huom, toimitusastia ei ole uunin kestävä.

Tarjoile aioli ja tomaatti-sipulisalaatti erikseen kylmänä.

**

Vegaaninen Imam bayildi – Tomaattisella papumuhennoksella ja grillatuilla paprikoilla taytettya munakoisoa (Ve)

Parhaiten annoksen lämmität mikrossa keskiteholla suoraan toimitusastiassa. Huom, toimitusastia ei ole uunin kestävä.

Jälkiruoka

Mansikka misu – itse tehtya mansikka-minttu hilloketta, mascarpone moussea ja kaurakekseja ( G, M, KM, Su)

Tarjoillaan jääkaappikylmänä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *