1. Yleistä

Nämä ehdot ovat Hamaki Oy :n Makumatka.fi-verkkokaupan (jäljempänä ”Verkkokauppa” sopimusehdot, joita sovelletaan Verkkokaupasta ostettavien tuotteiden kauppaan Hamaki Oy :n ja asiakkaan (jäljempänä ”Asiakas”) välillä. Asiakas hyväksyy nämä ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä tekemällä tilauksen Verkkokaupasta.

2. Palvelu

Palvelu käsittää Asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen lähetettävän Makumatka.fi lähetyksen.

3. Verkkokaupassa asiointi

Asiakas sitoutuu antamaan itseään koskevat tiedot oikeina, ja Asiakas vastaa tietojen oikeellisuudesta. Asiakkaan on oltava yli 18-vuotias ja hänellä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Asiakas voi olla myös yritys mutta tällöin kuluttajansuojalainsäädäntöä ei sovelleta Asiakkaaseen.

Asiakas hyväksyy, että Makumatka.fi on oikeutettu lähettämään Asiakkaalle sähköpostia tai tekstiviestejä tilaukseen liittyvissä asioissa. Tai tiedottamaan verkkokaupan tarjouksista.

4. Henkilötietojen käsittely

Henkilötietoja käsitellään kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön sallimalla ja velvoittamalla tavalla. Asiakas merkitään Makumatka.fi asiakasrekisteriin, jossa olevia tietoja käytetään mm. asiakassuhteen ylläpitoon ja hoitoon. Makumatka.fi / Hamaki Oy  toimii henkilörekisterien rekisterinpitäjänä.

Henkilötietokäytäntö on luettavissa tietosuojaselosteesta.

5. Tuotteiden tilaaminen ja tilauksen sitovuus

Tuotteita tilataan Verkkokaupan ohjaamalla tavalla. Asiakasta sitova tilaus syntyy, kun Asiakas on lähettänyt tilauksensa. Asiakas saa tilauksesta tilausvahvistuksen sähköpostitse antamaansa sähköpostiosoitteeseen. Asiakkaan tulee säilyttää tilausvahvistus mahdollista myöhempää tarvetta varten.

Uudet tilaukset käsitellään päivittäin ja seuraavan päivän toimituksiin ehtivät tilaukset on tehtävä toimitusta edeltävänä päivänä klo 24 mennessä. Kaupanpitäjä voi jatkaa tilausaikaa tarvittaessa ja mikäli näin taoahtuu arkipäivän iltatoimitukseen tilaus on tehtävä klo 14 mennessä.

Kuluttajansuojalain 6 luvun mukaisesti etämyynnissä sovellettavaa peruutusoikeutta ei ole elintarvikkeiden ja muiden päivittäistavaroiden yksittäisissä toimituksissa. Peruutusoikeutta ei ole myöskään Verkkokaupan yritysasiakkaiden tilauksiin.

6. Toimitus ja toimituksen vastaanotto

Tuotteiden toimitus tapahtuu Asiakkaan vaitseman toimitusaikaikkunan mukaisesti hänen ilmoittamaan toimitusosoitteeseen kolmannen osapuolen toimesta. Makumatka.fi Ateriapaketti toimitetaan asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen maanantaista perjantaihin klo 8:00-13:00 välisenä aikana sekä lauantaisin klo 9-13 välisenä aikana, ellei erikseen sovita. Tuotteita toimitetaan vain erikseen mainituille alueille Suomessa ja toimitusosoitteen on sijaittava kyseisellä toimitusalueella. Toimitusalue rajataan postinumeron perusteella. Toimitusalueen voi tarkistaa Verkkokaupassa tilauksen yhteydessä.

Toimitusta ei voida toteuttaa, mikäli asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen ei ole maayhteyttä tai yleistä tietä. 

Asiakkaan tai häneen valtuuttamansa tahon tulee olla vastaanottamassa lähetystä sovittuna aikana tai huolehtia siitä, että lähetys voidaan toimittaa kotiovelle. Makumatka.fi ei vastaa siitä, jos tilauksen toimittaminen viivästyy tai tilausta ei pystytä toimittamaan sen vuoksi, että Asiakas on ilmoittanut virheelliset yhteystiedot Verkkokaupassa tai Asiakas tai hänen valtuuttamansa taho ei ole paikalla sovittuna toimitusajankohtana eikä heitä tavoiteta.

Toimituksen viivästyessä muista syistä Makumatka.fi tai kolmas osapuoli pyrkii olemaan yhteydessä asiakkaaseen sopiakseen uudesta toimitusajasta. Tämä ei kuitenkaan johda korvausvelvoitteeseen Makumatka.fi puolelta, mikäli viivästys on alle 24 tuntia.

7. Vastuun siirtyminen

Makumatka.fi  vastaa tilauksesta ja tuotteiden toimituksesta toimituksen luovutushetkeen saakka kohdan 6. mukaisesti. Asiakas on vastuussa tuotteen oikeanlaisesta käytöstä ja säilytyksestä luovutushetken jälkeen.

9. Hinnat

Tuotteet veloitetaan tilaushetkellä voimassa olevan hinnan perusteella. Tuotteiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi tai tuotetiedoissa erikseen ilmoitettuna aikana. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron (14% on toistaiseksi voimassaoleva verokanta, paitsi kuljetuksen osalta 10%).

Makumatka.fi   pidättää oikeuden Palvelun perumiseen selvien hintavirheiden kohdalla. Selvällä hintavirheellä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä verkkokaupassa siten, että tuotteen hinta poikkeaa merkittävästi ja selvästi tuotteen oikeasta hinnasta.

10. Maksaminen

Luottokorttimaksut tapahtuvat  kolmannen osapuolen hallinnoiman Stripe palvelun kautta. Asiakkaan korttitiedot tallentuvat Stripe-palveluun.

Checkout on sinulle turvallinen maksutapa. Checkoutilla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä ja Checkout Finland Oy on osa OP Ryhmää.

Checkout-maksunvälityspalvelu välittää maksusi Hamaki Oy:lle. Mikäli tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi näkyy Checkout Finland Oy, olemme välittäneet maksusi.

Verkkokauppa eli Makumatka.fi toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Mikäli haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan, josta tuote on tilattu.

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Checkout Finland Oy, me välitämme maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitoo seuraavat ehdot: Maksutoimeksiantopalvelun ehdot. (english)

Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard – ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode – ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

11. Tuotteiden tarkistaminen ja reklamaatio

Asiakkaan tulee toimituksen vastaanotettuaan viivytyksettä tarkastaa, että toimitetut tuotteet ovat tilauksen mukaiset ja virheettömät. Puuttuvat tai vialliset tuotteet hyvitetään. Mikäli Asiakas havaitsee virheen, Asiakkaan tulee viivytyksettä tilauksen vastaanottamishetken jälkeen ilmoittaa puutteesta tai virheestä asiakaspalveluun [email protected].

Verkkokaupasta myydyt tuotteet ovat tuoreita elintarvikkeita ja virheettömillä tuotteilla ei ole peruutus-, palautus- tai vaihto-oikeutta (ks. kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §).

12. Vastuunrajoitus

Makumatka.fi   ei vastaa välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat Asiakkaalle Verkkokaupan käytöstä tai siitä, että Verkkokauppa ei ole käytettävissä. Näillä sopimusehdoilla ei rajoiteta Makumatka.fi  :n kuluttajansuojalain mukaista vastuuta.

13. Allergiat

Makumatka.fi ei vastaa Makumatka.fin sisällön sovittamisesta yksilöllisiin asiakastarpeisiin, kuten allergioihin tai erikoisruokavalioihin.

14. Ylivoimainen este

Makumatka.fi   ei ole vastuussa sellaisesta tuotteen virheellisyydestä, toimituksen viivästymisestä tai muusta sopimusrikkomuksesta, joka johtuu Makumatka.fi  :n tai sen alihankkijoiden tai toimittajien kohtuullisten vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta (force majeure).

15. Verkkopalvelun tai näiden ehtojen muuttaminen

Makumatka.fi  voi muuttaa Verkkopalvelua ja näitä sopimusehtoja. Asiakas hyväksyy muutokset tehdessään uuden tilauksen. Kulloinkin voimassaolevat sopimusehdot ovat nähtävissä Makumatka.fi sivuilla.

16. Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu

Näitä sopimusehtoja koskeviin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia. Makumatka.fi  :n ja Asiakkaan väliset riita-asiat pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sopimusneuvotteluilla. Jos Makumatka.fi  :n ja kuluttaja-asiakkaan välinen erimielisyys ei ratkea neuvottelemalla, erimielisyys on mahdollista saattaa myös kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi. Muutoin erimielisyydet ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

17. Muut ehdot

Yritysasiakkaiden ja Makumatka.fi  :n välisessä kauppasopimuksessa sovelletaan Suomen lakia, ellei näissä sopimusehdoissa ole toisin määrätty.